رله SSR آتونیکس SRH1-2230
رله SSR آتونیکس مدل SRH1-2230 با تغذیه ورودی 24 ولت AC و از نوع تک فاز میباشد. روش کنترل این SSR بهصورت قطع و وصل (دیجیتال) است. حداکثر جریان قابلتحمل خروجی این SSR برابر 30 آمپر است. ولتاژ خروجی SRH1-2230 در محدوده 240~24 ولت AC میباشد.
بررسی رله SSR آتونیکس مدل SRH1-2230
بهطورکلی کاربرد عمده رلهها اعم از رلههای الکترومکانیکی و الکترونیکی (رله حالتجامد) در سوئیچ زنیها میباشد. رلههای الکترومکانیکی دارای معایبی چون طول عمر مکانیکی کم، جریان مصرفی بالا، توان مصرفی بالا، صدای سوئیچ و... هستند؛ بنابراین برای حذف این معایب رلههای الکترونیکی یا رلههای حالتجامد SSR که مخفف Solid State Relay میباشد به بازار معرفی شدند.
رله SSR آتونیکس SRH12230 ازلحاظ کارکرد شبیه رلههای الکترومکانیکی میباشد با این تفاوت که هیچ قسمت متحرکی در آن وجود ندارد و نسبت به رلههای الکترومکانیکی دارای ابعاد کوچکتری هست. بهطورکلی میتوان گفت رله حالتجامد (SSR) یک المان سوئیچینگ الکترونیکی است که در آن با یک سیگنال کنترلی میتوان جریان یا ولتاژ بالاتری را کنترل کرد. SRH1-2230 در مداراتی که به سوئيچينگ با تعداد بالا و جریان هدایت زیادی موردنیاز باشد کاربرد دارد. برای مثال میتوان جهت تغییر دور موتور، سافت استارتر، هیترها و کنترل جهت حرکت موتور DC از این رله استفاده کرد.
طراحی و وضعیت ظاهری رله SSR آتونیکس مدل SRH1-2230
SRH1-2230 با بدنهای از جنس پلاستیک، به رنگ مشکی میباشد. در قسمت پایینی این SSR دو ترمینال جهت ورودی (مانند بوبین رله معمولی) وجود دارد. در قسمت بالا دقیقاً روبروی ترمینالهای ورودی دو ترمینال خروجی (مانند کنتاکت های رله معمولی) تعبیه شده است. با باز کردن دربهای بالا و پایین که بهصورت لولایی میباشد مکانی جهت نصب پیچی SSR روی بدنه قرار دارد. روی این SSR نشانگری جهت وجود یا عدم وجود سیگنال ورودی قرار دارد. از مزایای وجود این نشانگر میتوان به سهولت در عیبیابی اشاره کرد
مزایای رله حالتجامد نسبت به رله الکترومکانیکی چیست؟
- عایقبندی مناسب و مقاومت در برابر لرزش و ضربه
- زمان قطع و وصل سریعتر (حدود 80 بار در ثانیه)
- عدم ایجاد سروصدا و جرقه و نویز
- دارای ابعاد فیزیکی کوچکتر
- طول عمر بیشتر
معایب رله حالتجامد SSR چیست؟
- نسبت به اتصال کوتاه در خروجی بسیار حساس بوده و بهسرعت میسوزند
- احتمال روشن شدن اتفاقی در تغییرات شدید ولتاژ و وجود نویز
- تجهیزات با جریان راهاندازی عدم توانایی سوییچ پایین
- ایجاد حرارت در حین کار (نیاز به هیت سینک یا فن)
- قیمت بالاتر نسبت به رلههای الکترومکانیکی
- وجود جریان نشتی هنگام خاموش بودن
- ایجاد نویز و هارمونیک
چه نکاتی را که در انتخاب SSR باید رعایت کرد؟
- نوع و مقدار ولتاژ کنترل SSR
- نوع و مقدار ولتاژ خروجی SSR
- تعداد فاز SSR (تک فاز، دو فاز، سه فاز)
- حداکثر جریان مجاز خروجی
- سرعت و زمان قطع و وصل
ابعاد رله SSR آتونیکس مدل SRH1-2230
همان طور که می دانید ابعاد تجهیزات الکتریکی در طراحی و انتخاب تابلو بسیار حائز اهمیت است بنابراین ابعاد رله SSR آتونیکس مدل SRH1 به صورت زیر می باشد.
مشخصات
- ولتاژ خروجی
- 24-240VAC
- SSR - نوع قطعه
- تک فاز
- روش کنترل
- ON-OFF
- SSR - تغذیه ورودی
- 24VAC
- نوع خروجی SSR
- AC
- روش نصب
- نصب پیچی
- حداکثر جریان مجاز
- 30A
نظردهید