برای محصولات بیشتر کلیک کنید.
هیچ محصولی پیدا نشد.

شستی چیست ؟ و چه کاربردی دارد؟

نوشته شده در تاریخ4 سال پیش توسط

شستی چیست ؟ و چه کاربردی دارد؟

شستی‌ها در دو نوع استارت و استاپ و کلید امرجنسی قارچی در صنعت مورداستفاده قرار می‌گیرند.  یکی از موارد استفاده از این شستی‌ها برای تابلوهای برق صنعتی جهت راه‌اندازی موتور (شستی استارت) و قطع کننده (شستی استوپ) است.
در واقع شستی یا پوش باتون به‌عنوان تجهیزات فرمان هستند که تحریک آنها با دست انجام می‌شود شستی‌ها جهت فرمان قطع و وصل مدار به کار می‌روند؛ معمولاً برای فرمان وصل مدار از رنگ سبز شستی با کنتاکت باز استفاده می‌شود و همچنین برای فرمان قطع مدار از رنگ قرمز و با کنتاکت بسته استفاده می‌شوند. در صورتی که از فرمان قطع و وصل در یک شستی استفاده شود به‌عنوان شستی استارت استوپ دوبل شناخته می‌شود.

 

انواع کلید

  • کلید های دائمی
  • کلید های لحظه ای

کلیدهای لحظه  ای

کلیدهای لحظه ای کلید هایی هستند که در هر حالتی قرار بگیرند وضعیت ها آن تا زمانی که انرژی و نیروی دست بر روی کلید است ثابت باقی می ماند و مدار متصل است.
به محض برداشتن دست از روی کلید، کلید مجددا به حالت اولیه خود بازگشته و مدار قطع می گردد بدین معنی که برای عمل کردن کلیدهای لحظه ای نیروی مکانیکی دائم لازم است.

کلیدهای ساده لحظه کار نیز بر دو نوع می باشند.

  • کلید های لحظه ای که در برق ساختمانی کاربرد دارند مانند شستی های زنگ اخبار و…
  • کلیدهای لحظه ای ها که در برق صنعتی کاربرد دارند مانند شستی STOP و START

 

کلیدهای دائمی

کلیدهایی که پس از تغییر وضعیت، وضعیت جدید خود را حفظ می نمایند را کلیدهای دستی دائمی می نامند و برای تغییر وضعیت مجدد این نوع کلید ها باید مجددا بصورت دستی تحریک شوند تا مجددا تغییر حالت دهند .

این نوع کلیدها دو نوع می باشند .

  • کلیدهای دائمی که در برق ساختمانی کاربرد دارند مانند کلیدهای تک پل ، دو پل تبدیل صلیبی و…
  • کلیدهای دستی دائمی که در برق صنعتی کاربرد دارند مانند کلیدهای اهرمی ، یا هزبان غلطکی و…
  •  

 

انواع شستی استارت استوپ 

 

  • فشاری
  • سلکتور سوئیچ
  • شستی قارچی
  • شستی ها کلیدی
  • شستی استارت استاپ
  • دکمه‌های فشاری اضطراری

در ادامه  به توضیح برخی موارد پرداخته‌ایم:

سلکتور  سوئیچ

سلکتور سوئیچ ازجمله وسایل فرمان هستند که به‌وسیلۀ دست کنترل می‌شوند. سلکتور سوییچ اشنایدر الکتریک دارای دو وضعیت بازگشت فنری به وسط و وضعیت ماندگار است که اکثراً به‌صورت دو حالتِ یا سه حالتِ ساخته می‌شوند. سلکتور سوئیچ‌هایی را که با چرخاندن کلید می‌توان حالت آن‌ها را در شرایط کار یا قطع به‌صورت پایدار نگاه داشت، سلکتور سوئیچ کلیددار می‌گویند.

 

دکمه‌های فشاری اضطراری

کلید قطع اضطراری یک دکمه قرمز بر روی یک پس‌زمینه زرد است. در سیستم‌های بزرگ، از قبیل خطوط نقاله، کلید قطع اضطراری به صورت‌های مختلفی وجود دارد که با دست یا پا یا بقیه اعضای بدن، قابل فشار دادن هستند. در برخی موارد، دیوارهای ایمنی نوری، کار کلید قطع اضطراری را می‌کنند. برای ماشین‌های کوچک‌تر، کلید اصلی قطع و وصل دستگاه، خود به‌عنوان یک کلید قطع اضطراری مورداستفاده قرار می‌گیرد. برای ابزارهای دستی، کلید قطع اضطراری موردنیاز نیست و در مواقع اضطراری باید دوشاخه را از برق کشید.

کلید قطع اضطراری بعد از فشار دادن، قفل می‌شود و می‌تواند بسته به سطح امنیت، با کشیدن کلید قرمز به بیرون یا چرخاندن کلید قرمز، به حالت اولیه خود برگردد. کلید قطع اضطراری باید طوری طراحی شود که اپراتور دستگاه، بلافاصله در مواقع اضطراری، بتواند از آن استفاده کند. برای مواقع نگهداری از دستگاه، کلید اصلی دستگاه باید خاموش باشد و در برابر دوباره روشن شدن، قفل باشد. معمولاً همراه با کلید قطع اضطراری، تجهیزات توقف اضطراری دیگری هم استفاده می‌شود که شرایط مناسب را برای ایجاد قابلیت اطمینان بالاتر، برآورده می‌کنند. به‌طوری‌که دستگاه نمی‌تواند به‌خودی‌خود بعد از کشیده شدن کلید قرمز به حالت وصل، دوباره شروع به کار کند. مدارهای توقف اضطراری با توجه به شرایط فنی در دسته‌های مختلف توقف، طبقه‌بندی می‌شوند.

 

ارسال نظر
پاسخ دهید
لطفا برای ارسال نظر وارد شوید.

فهرست

یک حساب کاربری رایگان برای استفاده از لیست علاقه مندی ها ایجاد کنید.

ورود به سیستم