برای محصولات بیشتر کلیک کنید.
هیچ محصولی پیدا نشد.

الکتریسیته از نگاه آمار

نوشته شده در تاریخ3 سال پیش توسط

مصرف کنندگان بزرگ:

از نگاه آماری؛ ۹۱درصد از برق جهان را تنها ۲۰ کشور مصرف می‌کنند. چین با ۲۴ درصد جایگاه اول را بین کشورهای دنیا دارا است، ایالات‌متحده آمریکا ۱۹ درصد، هند و ژاپن پنج و روسیه چهار درصد از برق جهان را مصرف می‌کنند. به دلیل بهبود کارایی انرژی، مصرف برق در ایالات‌متحده، از سال ۲۰۱۱ به بعد ثابت مانده است. تقاضا برای مصرف برق در ژاپن، اندونزی، کره جنوبی و هند نیز افزایش‌یافته و در ایران و مصر، افزایش قابل‌توجهی نشان می‌دهد.

 

 

پرمصرف‌ترین و کم‌مصرف‌ترین مردم دنیا

بنا بر اعلام آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، ایسلندی‌ها بیش از هر کشور دیگری مصرف‌کننده برق هستند. ساکنان نروژ و بحرین در رتبه دوم قرار دارند. همچنین قطر، کانادا، کویت، فنلاند، لوکزامبورگ، سوئد و ایالات‌متحده آمریکا سرانه مصرف برق بالایی دارند. مردم هائیتی، سودان جنوبی، نیجریه، اتیوپی، تانزانیا، جمهوری دموکراتیک کنگو، نپال و نیکاراگوئه کم‌ترین میزان برق را مصرف می‌کنند.

اما این فقط بخشی از ماجراست. مصرف زیاد برق الزاماً به معنی انتشار کربن‌دی‌اکسیدی بیشتر نیست. بعضی از کشورها که بزرگ‌ترین مصرف‌کننده برق هستند، بزرگ‌ترین تولیدکنندگان انرژی پاک هم به شمار می‌روند. مثلاً در ایسلند، بخش اعظم برق از منابع تجدید پذیر یعنی انرژی زمین‌گرمایی تأمین می‌شود. کشورهای اروپایی عمدتاً جزو تولیدکنندگان برق پاک هستند. سرانه تولید کربن‌دی‌اکسیدی در قطر بیش از هر کشور دیگری است. پس‌ازآن بحرین، توباگو، مالزی، عربستان سعودی، گواتمالا و ایالات‌متحده آمریکا قرار دارند.

 

 

پراکندگی الکتریسیته در جهان:

در سال ۱۹۹۰، حدود ۷۳ درصد از کل جمعیت جهان به انرژی الکتریسیته دسترسی داشتند که در سال ۲۰۱۴ به ۸۵ درصد افزایش پیدا کرد و امروزه ۹۶ درصد از شهرنشینان جهان از انرژی الکتریسیته برخوردارند.

از سال ۱۹۹۰ به بعد، ۹۵ تا ۱۰۰ درصد از ساکنان کشورهای پیشرفته به برق دسترسی داشته‌اند، بنابراین افزایش سهم جهانی، عمدتاً ناشی از افزایش دسترسی مردم کشورهای فقیر است. در بسیاری از کشورها این روند بسیار قابل‌توجه بوده، مثلاً هند از ۴۵ درصد به ۸۰ درصد و اندونزی از ۶۰ درصد در سال ۱۹۹۰ به دسترسی تقریباً کامل (۹۷ درصد) دست پیداکرده‌اند. در سال ۲۰۰۰، نرخ دسترسی به برق در افغانستان نزدیک به صفر درصد بود. تا سال ۲۰۱۰، این نرخ به ۳۴ درصد و تا ۲۰۱۴ به حدود ۹۰ درصد افزایش یافت که تا حد زیادی به‌واسطه استفاده از منابع انرژی تجدید پذیر بود. افغانستان، چین و پاکستان به لطف دستگاه‌های فوتوولتاییک خورشیدی، پیشرفت‌های بسیار خوبی در برق‌رسانی به نواحی روستایی داشته‌اند. بااین‌وجود برخی کشورها در این زمینه هنوز هم با تأخیر عمل می‌کنند؛  برای مثال تنها هشت درصد از مردم  کشور چاد در قاره آفریقا به برق دسترسی دارند.

در حال حاضر حدود ۱.۱ میلیارد نفر به نیروی برق دسترسی ندارند. درصد بسیار بیشتری نیز به دلیل منابع برق کم کیفیت در عذاب‌اند. حدود ۸۴ درصد از افرادی که به برق دسترسی ندارند ساکن نواحی روستایی هستند و ۹۵درصد از آن‌ها در آفریقا و آسیا زندگی می‌کنند.

 

 

ارزان‌ترین و گران‌ترین:

مصرف‌کنندگان ایتالیایی به ازای هر کیلووات ساعت برق مصرفی خود، حدود ۱۵.۷دلار می‌پردازند. سوخت مورداستفاده برای تولید برق باعث شده قیمت برق در ایتالیا بسیار بالا باشد. هیچ نیروگاه هسته‌ای در این کشور وجود ندارد. ایتالیا یکی از کشورهای زلزله‌خیز جهان است و به دنبال همه‌پرسی که در اواخر دهه ۱۹۸۰ برگزار شد، همه نیروگاه‌های هسته‌ای خود را تعطیل کرد. در این سال، انفجار در نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل خطر نیروگاه‌های هسته‌ای را به جهان یادآوری کرد. درنتیجه برق کشور عمدتاً از گاز طبیعی، انرژی‌های تجدید پذیر، محصولات نفتی و زغال‌سنگ تولید می‌شود.

اگر قیمت برق را نسبت به قدرت خرید مردم بسنجیم، آلمان، اسپانیا، نیجریه، دانمارک، ایتالیا، استرالیا و بریتانیا گران‌ترین و کانادا، چین، آمریکا، آفریقای جنوبی، مکزیک و فرانسه ارزان‌ترین برق را دارند.  برای مثال در کانادا ؛ بهای برق  10سنت به ازای هر کیلووات ساعت است. این مسئله در مصرف بسیار بالای برق در این کشور بازتاب یافته است. در بیشتر کشورهای اروپایی، مردم سهم مالیات زیادی برای برق مصرفی‌شان می‌پردازند.

 

مصرف برق در خانه و آمار:

میانگین جهانی مصرف برق در خانه‌ها برابر است با ۳.۳۷۰ کیلووات ساعت. در آمریکا هر خانه متوسط در هرسال ۱۲۳۰۰ کیلووات ساعت برق مصرف می‌کند. میانگین مصرف برق در خانه‌های اروپا ۳۶۰۰ کیلووات ساعت در سال است که دو برابر بیشتر از مصرف برق در خانه‌های چین و سه برابر بیشتر از میانگین مصرف در خانه‌های هند است. پایین‌ترین میانگین مصرف برق خانگی مربوط به نپال است که برابر است با ۳۲۰ کیلووات ساعت در سال.

وسایل خنک‌کننده خانگی (عمدتاً یخچال‌ها) بیشترین برق را مصرف می‌کنند و وسایل روشنایی، الکترونیکی، آشپزی و وسایل شست‌وشو در مرتبه بعدی قرار دارند. یک تلویزیون ۳۲اینچی LED که چهار ساعت در روز روشن است، ۵۰ کیلووات ساعت در سال برق مصرف می‌کنند.

مصرف برق در یخچال‌ها به‌اندازه و بهره‌وری انرژی آن‌ها بستگی دارد. یک یخچال یخ‌زن با گرید A+ حدود ۲۰۰ کیلووات ساعت و یک یخچال یخ‌زن خیلی بزرگ با گرید A+ باوجود بهره‌وری بالا، بیش از ۴۰۰ کیلووات ساعت در سال برق مصرف می‌کند. این نشان می‌دهد که چرا باید موقع خرید این‌گونه وسایل هم‌رتبه مصرف انرژی و هم‌اندازه یخچال را در نظر بگیرید.

مصرف برق هر دستگاه کامپیوتر به‌اندازه و پرتابل بودن آن بستگی دارد. کامپیوترهای رومیزی در هرسال ۱۵۰ کیلووات ساعت، لپ‌تاپ‌ها ۳۰ کیلووات ساعت، تب لت‌ها ۱۲ کیلووات ساعت و تلفن‌های هوشمند ۲ کیلووات ساعت برق مصرف می‌کنند.

 

توصیه برای کاهش مصرف برق در خانه:

  • اگر قصد خرید تلویزیون دارید، LED بخرید.
  • از یخچال‌ها، فریزها و ماشین لباسشویی‌هایی که برچسب انرژی A دارند استفاده کنید.
  • در اغلب خانه‌ها، ساده‌ترین راه برای صرفه‌جویی در برق این است که وسایل را از حالت آماده باش خارج کنید. وسایل سرگرمی (set top boxes، تلویزیون‌ها و DVRs) را در طول شب خاموش‌کنید تا در سال، ۳۵ پوند پول کمتری برای برق بپردازید.
  • روشنایی، بیش از ۲۰ درصد از صورت‌حساب برق مصرفی خانه‌ها را به خود اختصاص می‌دهد. لامپ‌های کم‌مصرف یکی از بهترین دستگاه‌های صرفه‌جویی در مصرف برق هستند که در مقایسه با حباب‌های معمولی ۸۰ درصد انرژی کمتری مصرف می‌کنند و ۱۰ برابر بیشتر از آن‌ها عمر می‌کنند.

 باطری‌های قابل شارژ گزینه‌های خوبی هستند. از نمونه‌های باکیفیت استفاده کنید که دوام زیادی دارند و شارژ را خوب نگه می‌دارند. می‌توانید از شارژرهای هوشمند استفاده کنید که باتری‌ها را به خاطر شارژ بیش‌ازحد خراب نمی‌کنند.

 

 

محصولات مرتبط
نوشته‌های مرتبط
ارسال نظر
پاسخ دهید
لطفا برای ارسال نظر وارد شوید.

فهرست

یک حساب کاربری رایگان برای استفاده از لیست علاقه مندی ها ایجاد کنید.

ورود به سیستم